Nema proizvoda u košarici.
Opis
Kolač za svate
Cukerančići su se nekada tradicionalno u Istri pripremali za svadbu. Domaćice su ih znale raditi i od 100 jaja odjednom.
Kao i kod drugih kolača, ovisno o kraju Istre gdje se pripremaju, postoje različiti načini pripreme cukerančića.
U nekim dijelovima Istre za cukerančiće se kaže kolačići.
Prema sjećanju starijih, prvi kolačići su bili mali, tvrdi i tanki, jer su se radili s namirnicama koje su bile dostupne kod kuće..a kod kuće se nekada nije puno imalo.
U cukerančiću je zapisana mudrost domaćica koje se treba pridržavati kako bi kolačići bili uspješni.
Mudrost kaže da nekada nije dovoljno pratiti samo recepturu, već i prognozu:
Ako je bura, cukerančići će biti tvrdi, ako se rade kada je jugo, ostat će mekani i prhki.*
Oblik
cukerančić
Što piše
Ku je bura,
cukerančići budu trdi,
ku je jugo, ostanu
prhki i mehki.
O proizvodu
Plitki tanjur
Porculan visoke kvalitete
Boja: bijela
Dekorno pečenje/ nadglazurno: 1240 °C
Visoka udarna čvrstoća
Promjer: 26 cm
Težina: 620 g
Uputstva
Sigurno za korištenje u mikrovalnoj pećnici. Sigurno za korištenje u perilici posuđa.
LETTERA brine o prirodi.
Lettera koristi razgradivo i eco-friendly pakiranje.
*Od 2017. godine zaštićeno je umijeće pripreme pazinskog cukerančića te je kao takvo postalo prvo zaštićeno kulturno dobro istarske gastronomije.