Nema proizvoda u košarici.
Opis
Začini
Istarska kuhinja koristi nekoliko bazičnih začina. Poznato je da se Istrijani nisu razbacivali mirodijama.
Najčešće su se u jelima koristili ružmarin, lovor, mažuran, bosiljak, selen, peršin, kadulja i menta.
Na tanjuru je zapisano na koji su se način začini najčešće upotrebljavali.
Ružmarin se koristio za meso, lovor se stavljao u kupus, mažuran u gulaš, bosiljak za umak od rajčica, selen za juhu, peršin za ribu i gulaš.
Od kadulje, mažurana i lovora kuhao se čaj.
Oblik
začini – peršin, lovor, ružmarin, bosiljak
Što piše
Rožmarin za meso,
lavrika za u kapuz,
mažurana za u šugo,
bašelak za šalšu od pomidori,
šeljin gre u juhu,
pršemul za ribu
i u šugo..
Od kuša, mažurana, mente i lavrike se je dela čaj.
O proizvodu
Plitki tanjur
Porculan visoke kvalitete
Boja: bijela
Dekorno pečenje/ nadglazurno: 1240 °C
Visoka udarna čvrstoća
Promjer: 26 cm
Težina: 620 g
Uputstva
Sigurno za korištenje u mikrovalnoj pećnici. Sigurno za korištenje u perilici posuđa.
LETTERA brine o prirodi.
Lettera koristi razgradivo i eco-friendly pakiranje.